53 yıllık Sovyet uzay aracı Dünya’ya düşecek!

Sovyetlerin Uzay Aracı Kosmos 482, 53 Yıl Sonra Dünya’ya Geri Dönüyor

1972 yılında Sovyetler Birliği tarafından Venüs’e gönderilmek üzere fırlatılan ancak görevini tamamlayamayan Kosmos 482 uzay aracı, 53 yıl sonra Dünya’ya geri dönüyor. Araç, önümüzdeki haftalarda kontrolsüz bir şekilde Dünya atmosferine yeniden giriş yapacak.

Kosmos 482, 31 Mart 1972’de Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılmıştı. Görev, Sovyetler Birliği’nin Venüs’e ulaşma hedefinin bir parçasıydı. Fakat araç, motor sisteminde yaşanan bir arıza nedeniyle yörüngeye ulaşmak için gereken hıza çıkamadı.


Bu nedenle görev başarısız oldu ve araç Dünya yörüngesinde kaldı. Görevin taşıyıcı modülü kısa süre içinde parçalanarak atmosfere girerek yandı. Ancak görevin iniş modülü, yüksek dayanıklılığa sahip olduğu için yıllarca yörüngede kalmaya devam etti.

iPhone 18 Serisi, Yeni RAM Teknolojisiyle Geliyor!

Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunmaya hazırlanıyor. Bu hamle, akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan uzay aracın, özellikle iniş kapsülü oldukça sağlam bir yapıda. Bu kapsül, Venüs atmosferi gibi aşırı koşullara dayanacak şekilde üretildi. Uzmanlar, bu nedenle Kosmos 482’nin tamamen yanmadan atmosfere gireceğini ve bazı parçalarının yeryüzüne ulaşabileceğini belirtiyor.

Hollandalı uydu gözlemcisi Marco Langbroek, Kosmos 482’nin Dünya atmosferine Mayıs ayının ikinci haftasında girmesini bekliyor. Ancak Güneş’in şu anda yüksek aktivite döneminde olması nedeniyle atmosfer genişliyor ve bu durum yörüngedeki nesnelerin daha erken bir tarihte atmosfere girmesine neden olabilir.

Dolayısıyla kesin giriş zamanı, Güneş aktivitesi ve yörünge değişimleri nedeniyle sürekli güncelleniyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Uzayda yaşam umudu: K2-18b keşfi ve kolonizasyon imkanı var mı?

Dünya’dan 8,6 kat büyük kütleye sahip K2-18b gezegeninde yaşam olabilir mi? Yeni keşfedilen biyoimzalar, Elon Musk’ın Mars projesi yerine K2-18b’ye yerleşmemizi mümkün kılabilir mi? Yorumlar Dünya’dan 124 ışık yılı uzaklıkta bulunan K2-18b …

Google’ın bu güncellemesi Android’de SIM kart kullanımını ortadan kaldıracak

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, Google, Android kullanıcıları için önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Yeni bir güncellemeyle, eSIM kartlarının buluta yedeklenmesi sağlanacak ve bu devrim niteliğindeki adım, geleneksel SIM kart kullanımını tamamen değiştirme potansiyeline sahip.

İstanbul trafikte dünya birincisi oldu! Peki nasıl önüne geçeriz?

İstanbul, dünyanın en çok trafik sıkışıklığı yaşanan şehri oldu. Son verilere göre İstanbullular yılda 105 saat trafikte bekliyor. Bu süre New York’taki 102 saat ve Chicago’daki 102 saat gibi dünyanın diğer büyük metropollerini geride bırakıyor …

Youtube TV uygulaması, yeni özellikler sunacak!

Google, akıllı televizyonlar ve oyun konsollarındaki YouTube uygulamasına yönelik yeni güncellemesini resmen duyurdu. Sunulan özellikler, içerik tüketmeyi daha keyifli bir hale getirecek. Bu gelişme, kullanıcıları ve içerik üreticileri oldukça …

Her gün farklı bir aktivite yapmak, bilişsel sağlığı güçlendirebilir

Yeni bir araştırma, her gün farklı bir aktivite yapmanın bilişsel sağlığı güçlendirebileceğini ortaya koydu.

Uygun fiyatlı CMF Buds 2a, Buds 2 ve Buds 2 Plus tanıtıldı

Nothing’in daha uygun fiyatlı alt markası olan CMF, bütçe dostu akıllı telefonu CMF Phone 2 Pro’yu duyurdu. Şirket, telefonla birlikte üç uygun fiyatlı kulaklığı da duyurdu: CMF Buds 2, CMF Buds 2 Plus ve CMF Buds 2a. Üç kulak içi kulaklık ta …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir