Ticaret Bakanlığı, yurtdışından e-ticaret kanalıyla satın alınan ürünleri takibe aldı

Yurtdışı Alışverişte Güvenlik Endişesi: Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti

Son günlerde, yurtdışı çıkışlı e-ticaret şirketlerinden alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında yoğun bir şekilde yer bulmaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından yapılan laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarından satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı ortaya çıktı.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk ürünleri kategorilerinde yapılan testlerde yüksek oranda kanserojen ve toksik maddeler bulunması, Türkiye’deki tüketiciler arasında endişeye yol açtı.

Yurtdışından alışveriş sitelerinden ithal edilen bazı ürünlerin Türkiye pazarında bulunabileceği ve potansiyel risk oluşturabileceği belirtiliyor.

BAKANLIK DURUMA MÜDAHALE EDİYOR

Yurtdışındaki e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin artması ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliğinden sorumlu diğer kurumlarla birlikte analiz ve tahlil süreçlerini yakından takip etmeye başladı.

Bakanlık ilk aşamada oyuncak ve bebek ürünleri ile birlikte yüksek risk grubunda yer alan ayakkabı, tekstil ve deri ürünlerinin güvenlik testlerini laboratuvar ortamında yapmak için seri denetimler başlattı.

AB uygulamalarında olduğu gibi, bu test ve denetimlerin sonuçları değerlendirilerek ilave tedbirler alınacak ve risk durumuna göre diğer testler ve belgelendirmeler talep edilecek.

Related Posts

Memura büyük şok! Maaşlar yarıya düşecek

Memura ‘yarı zamanlı çalışma’ izni getiren düzenlenme, doğum ya da evlat edinme sonrasında çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma hakkı, ücret ve kıdem tazminatı kaybını da beraberinde getirdi. Yarı zamanlı çalışma hakkından …

Enerjide süper izin yasalaştı: Sökülen zeytinin yerine iki katı dikilecek

Enerjide ‘süper izin’ teklifi Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı. Kanunla zeytinlik alanlarda kamu yararı çerçevesinde maden faaliyetlerine izin verilebilecek. Sökülen ya da taşınan zeytin ağaçlarının yerine iki katı kadar zeytin ağacı dikilecek. Enerji ve madencilikte ortalama 42 ila 48 ay arasında tamamlanan izin süreçleri 18 ay daha kısalacak. Ruhsat süreçlerinde öngörülebilirlik sağlanacak. Kamu gelirlerinde azalma olmadan sektör desteklenecek.

Ünlü ekonomist uyardı: Konutta fırtına öncesi sessizlik

Konut sektöründe fiyat artışı enflasyonun altında kalırken, satışlar hızla yükseldi. Haziran ayında fiyatlar %2 artarken, toplam konut satışları %35.8, ipotekli satışlar ise %112.6 oranında arttı. Geçer, bu hareketliliği “erken pozisyon alma …

Altını alan değil satan daha fazla

Eski yıllara oranla gurbetçilerin de altına yönelimlerinin pek olmadığını kaydeden Şahin “Bu sezon işler istediğimiz gibi gitmiyor, ciddi bir durgunluk yaşıyoruz. Gurbetçiler gelmiş olsa da altına yönelik bir talepleri yok. Şu ana kadar yaz …

Avrupa ülkelerinde ortalama çalışma süresi 37 yıl; Türkiye’de durum ne?

AB ülkeleri arasında en uzun çalışma ömrü Hollanda’da bulunuyor

Altın Satışı Durgun, Düğünlerde Takı Azaldı

Trabzon’da kuyumcular, altın bozduranların ev ve araba aldığını, düğünlerde altın takılmadığını belirtiyor.