Sosyal medyanın konuştuğu yer: Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü ne iş yapıyor

Türkiye Kamu İstihdamı Hakkında Güncel Veriler

Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra devlet bürokrasisinin yapılanmasıyla birlikte kamu personel sayısında belirgin bir artış yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerine göre, 2015 yılında 3.4 milyon olan kamu personeli sayısı, Mart 2025 itibarıyla 5.2 milyona yükseldi.

Ancak, OECD’nin 2021 verilerine göre, Türkiye’nin kamu istihdam oranı OECD ortalamasının altında. OECD ortalaması yüzde 18.6 iken Türkiye’de bu oran yüzde 13.4 olarak hesaplanmış. Bu durum Türkiye’yi 36 ülke arasında 31. sıraya yerleştirmektedir.

Güncel verilere göre, Türkiye hala kamu istihdam oranında OECD ortalamasının altında seyretmektedir.

Yine de, sosyal medyada “memur sayısının fazlalığından” şikayet edenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü: Bir Dilemma

Bu muhalefetin odak noktası, Osmaniye’deki Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü…

Bazıları, “Şu devasa binadaki memurların ne iş yaptığını açıklasın biri” diye sitem ederken, diğerleri en büyük hayallerinin orada çalışmak olduğunu dile getirmekte…

Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Önemli Bir Ar-Ge Kuruluşu

Sosyal medyanın eleştirdiği müdürlük gerçekte ne iş yapıyor?

Bu konuda ulaştığımız kaynaklara göre, Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) çatısı altında faaliyet gösteren bir Ar-Ge kuruluşudur.

Enstitü, Türkiye’de yağlı tohumlu bitkiler alanında araştırma yapmakta. Temel amacı yağlı tohumlu bitkiler ve ilgili konularda Ar-Ge çalışmaları yaparak ülke tarımının gelişimine katkı sağlamak.

Özetle:

2013 yılında kurulan ve Osmaniye merkezli olan enstitü, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya bölgelerini kapsayan geniş bir görev alanına sahip. Görevleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Islah ve yetiştirme teknikleri ve yeni çeşitler geliştirme.
  • Tarımsal mekanizasyon, bitki besleme, zirai mücadele araştırmaları.
  • Çeşit ve hat tescili ve tohumluk üretimi.
  • Alternatif ürün araştırmaları ve biyolojik çeşitlilik koruma.
  • Su etkin kullanımı çalışmaları ve gübreleme teknikleri geliştirme.
  • Vejetasyon izleme ve raporlama.

Oğuz Ok

Related Posts

Aydın’da uyuşturcu operasyonu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 2 farklı noktada gerçekleştirilen operasyonda ormanlık alanın içerisine ekili 71 kök kenevir ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

YPG/PKK’lı teröristler Şara’nın 11 askerini esir aldı

Suriye’de Şam yönetimiyle terör örgütü PKK/YPG arasında gerginlik tırmanırken PKK/YPG terör örgütü, kontrol noktasına giren 11 Suriye askerini alıkoydu.

Minguzzi cinayeti fitili ateşledi: Suça sürüklenen çocuk tartışması

Mattia Ahmet Minguzzi davasında sanıklar çocuk olduğu için en fazla 24 yıl hapisle ve “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla yargılanıyor. Aile indirim uygulanmamasını isterken, İstanbul Barosu ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın “Suça sürüklenen çocuk mağdurdur” ifadesi tartışma yarattı.

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: Bir ölü

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde uyuşturucu ticareti yapılacağı bilgisi üzerine düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Bir şüpheli hayatını kaybederken araçtaki diğer 2 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesirspor Transferlere Devam Ediyor

Balıkesirspor, Hasan Gündoğdu ve Furkan Yardım ile sözleşme imzaladı, Yasin Yiğit Berber ile uzattı.

Skandal olay! Ölen milletvekilinin yerine 11 kez oy kullanılmış

Rusya Devlet Duması’nda yaşanan şok edici bir olay, meclisin elektronik oylama sistemine ve şeffaflık ilkesine yönelik ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinden Mikhail Tarasenko’nun, 22 Temmuz 2025 tarihinde vefat ettiği gün, aynı meclis oturumunda adına tam 11 kez oy kullanıldığı ortaya çıktı.