Avrupa ülkelerinde ortalama çalışma süresi 37 yıl; Türkiye’de durum ne?

Avrupa Birliği Ülkelerinde Ortalama Çalışma Ömrü Verileri

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde bir kişi ortalama 37,2 yıl boyunca çalışmaktadır. Ancak, bu süre AB ülkeleri arasında ve cinsiyetlere göre değişiklik göstermektedir.

Eurostat’ın 2024 yılı verilerine göre, AB ülkeleri arasında en uzun çalışma ömrüne sahip olan ülke Hollanda’dır. Hollanda’da bir bireyin ortalama çalışma süresi 43,8 yıldır. Hollanda’yı 43 yıl ile İsveç ve 42,5 yıl ile Danimarka takip etmektedir. Estonya (41,4 yıl), İrlanda (40,4 yıl) ve Almanya (40 yıl) da çalışma ömrü konusunda üst sıralarda yer almaktadır.

En düşük çalışma süresine sahip AB ülkeleri ise Romanya ve İtalya’dır. Romanya’da ortalama çalışma süresi 32,7 yıl iken, İtalya’da bu süre 32,8 yıldır. Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan’da ise ortalama çalışma süresi 34,8 yıl iken, Belçika’da 35 yıl olarak belirlenmiştir.

Cinsiyetlere göre çalışma ömrü süreleri de farklılık göstermektedir:

  • Erkekler: AB genelinde erkeklerin ortalama çalışma süresi 39,2 yıldır. Hollanda’da bu süre 45,7 yıl iken, Danimarka’da 44,2 yıl ve İsveç’te 40,0 yıl olarak belirlenmiştir. Erkekler için en düşük çalışma süreleri ise Romanya’da 35,9 yıl, Hırvatistan ve Bulgaristan’da ise 36 yıldır.
  • Kadınlar: AB genelinde kadınların ortalama çalışma süresi 35 yıldır. Kadınların en uzun çalışma süresine sahip olduğu ülkeler Estonya (42,2 yıl), İsveç (42 yıl) ve Hollanda (41,8 yıl) olarak sıralanmaktadır. En kısa çalışma süreleri ise İtalya (28,2 yıl), Romanya (29,2 yıl) ve Yunanistan (31,1 yıl) olarak görülmektedir.

Türkiye’nin Durumu

Eurostat verilerine göre, Türkiye’de ortalama çalışma süresi 30,2 yıl olarak belirlenmiştir. Bu süre, AB ülkeleri ortalamasından daha kısadır. Türkiye’de erkeklerin ortalama çalışma süresi 39,3 yıl iken, kadınların çalışma ömrü ise 20,7 yıl olarak belirlenmiştir.

Related Posts

Altını alan değil satan daha fazla

Eski yıllara oranla gurbetçilerin de altına yönelimlerinin pek olmadığını kaydeden Şahin “Bu sezon işler istediğimiz gibi gitmiyor, ciddi bir durgunluk yaşıyoruz. Gurbetçiler gelmiş olsa da altına yönelik bir talepleri yok. Şu ana kadar yaz …

Altın Satışı Durgun, Düğünlerde Takı Azaldı

Trabzon’da kuyumcular, altın bozduranların ev ve araba aldığını, düğünlerde altın takılmadığını belirtiyor.

Yılın iş birliği: iPhone üreticisi ve Nissan elektrikli otomobil için el sıkıştı

Finans gazetesinin otomotiv sektöründen bir kaynağa dayandırdığı habere göre, amaç elektrikli otomobiller konusunda iş birliği yapmak ve tarihi Oppama tesisini kapanmaktan kurtarmak. Böyle bir iş birliğinin sonucunda sadece kazananlar olurdu çünkü …

Müşteriye 320 milyon TL fayda sağlamayı hedefliyor

Vodafone, yeni sadakat platformu olan “Vodafone Happy”yi tanıttı. Platform, 11 milyon aktif kullanıcısı ve 18 milyon müşteriye açtığı indirimlerle, Vodafone’un bu zamana kadar en çok müşteriye ulaşan, sektörde en kapsayıcı dijital sadakat platformu olacak. Vodafone Yanımda mobil uygulaması üzerinden erişilen “Vodafone Happy” sadakat platformuyla, tüm faturalı müşterilere fayda sunulması amaçlanıyor.

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Bitcoin blok zincirinde uzun süredir hareketsiz kalan cüzdanlardan büyük transferler yapıldı. Uzmanlar bu hareketi “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” yorumuyla değerlendiriyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin arttığı bir döneme işaret ediyor.